De kwekerij is nu gesloten. Wij openen weer in het nieuwe seizoen (maart t/m oktober).

De kwekerij » Assortiment » Planttype » Bodembedekkers

Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn doorgaans laag groeiende, sterke vaste planten die zich meestal vermeerderen door het maken van uitlopers. Zo ontstaat al snel een prachtig tapijt waar je zelf weinig aan hoeft te doen. Ze worden vaak gebruikt als een soort onderbegroeiing voor struiken of bomen.  

Een groot voordeel is dat onkruid nauwelijks de kans krijgt om toe te slaan en bodem en humuslaag beschermd worden. Er zijn wintergroene maar ook bladverliezende bodembedekkers. De meeste bodembedekkers vragen vrijwel geen onderhoud, alleen sterk woekerende soorten moeten zo nu en dan wat worden ingetoomd. Ook sommige vaste planten die iets hoger worden, kunnen goed de grond bedekken, waardoor onkruid geen kans krijgt. Bijvoorbeeld verschillende soorten Geranium maar ook een aantal Persicaria-soorten en siergrassen zijn prima geschikt.

Zoek je een bodembedekker die (nog) niet in ons assortiment staat bekijk dan eens de uitgebreide assortimentslijst. Alle planten die daarin staan kunnen we voor je bestellen. Zo komen we vaak op goede aanvullingen van ons eigen assortiment!