• De kwekerij is geopend van 16 maart t/m 31 oktober op do-vr-za van 9-17 uur.
  • LET OP: de gehele maand juli gesloten!

Beplantingsadvies of -plan

Ik heb er plezier in om planten te kweken die sterk zijn, vlinders en bijen aantrekken en je tuin een natuurlijke uitstraling geven. En om je te adviseren op welke plek en onder welke omstandigheden de planten maximaal floreren. Dat advies, of dat nu bij de verkoop van een plant is in onze kwekerij of in de vorm van een beplantingsplan, is steeds op maat. Er wordt rekening gehouden met de natuurlijke eigenschappen van de plant, de grondsoort, de vochtigheid, de standplaats, het onderlinge samenspel en de concurrentie van de planten, de seizoenen, de groei en het onderhoud. Dat is niet niks maar door mijn jarenlange interesse, kennis en ervaring denk ik je goed te kunnen helpen bij het maken van een juiste keuze hierin.

Ik maak onderscheid tussen een advies en een plan. Bij een beplantingsadvies laat ik je aan de hand van enkele vragen wat geschikte planten zien en licht ik deze keuze toe in een persoonlijk gesprek op de kwekerij of bij je thuis (als dit in de gemeente Brummen is). Hiervoor reken ik in principe geen kosten. De gekozen planten kun je dan zelf combineren (bijv. met nog bestaande planten) en in je tuin verwerken. Voordeel is enerzijds dat je op basis van mijn advies tot een betere plantenkeuze komt, anderzijds dat je zelf je border inricht en je dus zelf de combinaties bepaalt.
Bij een beplantingsplan werk ik het voorstel verder uit in een tekening op schaal, geef ik combinaties en aantallen precies aan en zet ik de planten in je tuin uit zodat je ze zelf makkelijk kunt inplanten. Aan zo'n plan zijn wel kosten verbonden en deze zijn afhankelijk van de grootte van de in te richten border(s). 

Wil je een advies of een uitgewerkt plan, vul dan even het contactformulier onderaan in. 

Tuinplan

Ik spreek van een compleet tuinplan als je de 'hele tuin op de schop wilt nemen', waarbij je bijvoorbeeld de paden wilt verleggen of een terras, vijver, buitenkeuken of pergola wilt laten maken. In dat geval werk ik samen met een aantal deskundige en bevlogen tuinontwerpers waar we je graag mee in contact brengen. De tuinontwerper/architect ontwerpt de 'harde lijnen' en ik maak vervolgens (in samenspraak) het beplantingsplan.


ContactformulierKun je hieronder je verzoek kort toelichten?
- om hoeveel m² gaat het (ongeveer)
- wat zijn globaal je wensen (bijv. qua stijl/sfeer/kleur)
- ligt de border in de (volle) zon of (half)schaduw?
- kun je iets zeggen over de grondsoort (droog, zand, nat, klei, humeus?)